Home

Achtergrond

Nippon Steel verhoogt winstverwachting

Het Japanse staalconcern Nippon Steel heeft zijn winstverwachting voor het gebroken boekjaar 2008/2009 verhoogd ondanks een winstdaling in het tweede kwartaal.

De nummer twee op de mondiale staalmarkt, achter ArcelorMittal, verwacht nu over het hele jaar een winst te halen van 560 miljard yen (4,5 miljard euro). Dat is 24 procent meer dan waar het bedrijf eerder op rekende. In de periode juli tot en met september daalde de winst met 13 procent tot ruim 118 miljard yen.

Door een dreigende wereldwijde recessie zijn de prijzen van grondstoffen de afgelopen weken flink gedaald. Daarnaast verwacht Nippon Steel te profiteren van prijsverhogingen die gepland zijn in de komende zes maanden. Nippon Steel levert hoogwaardig staal aan autofabrikanten als Toyota en machinebouwers als Komatsu.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.