Home

Achtergrond

Nieuw-Zeelanders goed in schapen scheren

Nieuw-Zeelanders blijken erg goed te zijn in schapen scheren.

Gisteren wonnen de 'kiwi's' vier van de zes prijzen op het wereldkampioenschap schapen scheren in de Noorse stad Oslo. Dat maakte de organisatie bekend. Aan de wedstrijd deden ongeveer honderd schaapscheerders uit 28 landen mee. Het duurde vier dagen om uit te maken wie de beste scheerders ter wereld zijn.

Het Nieuw-Zeelandse team, dat een van de vier prijzen in de wacht sleepte, had 7 minuten en 53 seconden nodig om zestien lammeren van hun vacht te ontdoen. Het team dat gebruik mocht maken van apparaten schoor twintig schapen in 16 minuten en 15 seconden.
De individuele finale werd gewonnen door Nieuw-Zeelander Sheree Alabaster die in zijn eentje tien lammeren schoor in 12 minuten en 52 seconden. Lesotho en Zuid-Afrika sleepten ook een prijs in de wacht.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.