Home

Achtergrond 3 reacties

NiCDA-aanval op Greenpeace ”voor de bühne”

Het CDA heeft harde kritiek op Greenpeace, maar voegt de daad niet bij het woord.

Dat zei VVD-er Charlie Aptroot vanochtend in de Tweede Kamer. CDA-Kamerlid Jan ter Hoopen zei eerder deze week dat Greenpeace de wet overtreedt. Hij wil dat de natuurorganisatie daarom niet langer geld krijgt uit de opbrengst van de Postcodeloterij. De overheid kan dat regelen via de voorwaarden aan de loterijvergunning.

Ten Hoopen drong er woensdag bij de behandeling van de begroting van het ministerie van Economische Zaken op aan dat het kabinet de bijdrages van loterijen ”zorgvuldig gaat bekijken.” Dat ging de VVD niet ver genoeg: ”Een verhaal voor de bühne,” zei Aptroot over de kritiek van het CDA.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Slachtoffer

  Het is niet alleen schandalig van het CDA, andere partijen hadden dit op moeten pakken. Hier worden veel gezinnen gewoon kapot gemaakt door het het etteren van milieuorganisaties. Het is vaak inhoudsloos, daardoor is de fustratie des te groter. Alles moet kapot, dan zijn ze tevreden! Dat de kamer hier in niet optreed is laf. Maar dat zijn we gewend, het moet van een Pim Fortuin, Geert Wilders en enkele ander komen, die de grote problemen aan de orde stellen. Het is toch schandalig dat een fatsoenlijk mens die netjes voor ze kost werk zo behandelt wordt. En zeker voor een paar centen neer gestoken! Daar moet keihard tegen op getreden worden! Daar zal goede wetgeving voor nodig zijn, je verwacht toch dat er mensen in de kamer zitten met een schone lei en een rechte rug. En zeker geen heulers met die scheve figuren!

 • no-profile-image

  gert

  typisch CDA,wel ergens een balletje over opgooien,maar verder gaan ze niet

 • no-profile-image

  Jeroen

  Zijn verhaal klopte wel.
  Overheid groeperingen steunt,die in beroep gaan van overheidsbesluiten, dat deugt gewoon niet.
  En als er toch zoveel natuurvrienden zijn, zullen die wel gul wil doneren.
  Dan kunnen ze hun eigen broek ophouden.

  Maar waar geen stemmen mee te halen zijn, komt niet op de agenda.

Of registreer je om te kunnen reageren.