Home

Achtergrond 166 x bekeken 6 reacties

Nerstenfokverbod nog niet zeker

Uit enquêtes blijkt dat Nederlanders tegen het dragen van bont zijn en vóór een verbod om nertsen te fokken.

Maar of ook een meerderheid in de Tweede Kamer zich deze week voor een verbod uitspreekt, is nog onzeker. Partijen die bij de stemming de doorslag kunnen geven, willen niet dat de nertsenfokkers in de kou komen te staan en zullen naar verwachting voorwaarden stellen.

Een meerderheid voor een verbod tekende zich wel af in 2001 toen het tweede kabinet-Kok met een wetsvoorstel kwam, maar deze regering kwam ten val voordat de wet in stemming kon komen. Daarna trad een kabinet aan met CDA en VVD in de regering en die coalitie voelde niet voor een verbod.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Jan

  In Nederland heeft nertsen houden ook weinig toekomst. Als je de Nederlandse kooien net over de grens zet dan kun je daar makkelijk het dubbele van de nertsen in houden. Betekent ook het dubbele van de winst. Als ik nertsen houder was wist ik het wel. Weg wezen hier. Mooi in het buitenland met minder regels veel meer nertsen houden!

 • no-profile-image

  Goossens

  Zorg dat dit niet gebeurt!
  De meeste mensen die aan deze acties meedoen zijn zelf nog NOOIT op een nertsenfarm geweest, Dus ik snap niet dat deze mensen voor een verbod pleiten waar men toch geen verstand van heeft!
  en laat mij gewoon verder werken aan mijn toekomst!

 • no-profile-image

  volkert

  De tweede kamer kan gerust tegen het wetsvoorstel stemmen hoor!
  Ik ben nog niet klaar met mijn vorige vakantie die ik gekregen heb voor.

 • no-profile-image

  adje

  de nertsen hebben geen toekomst.

 • no-profile-image

  Johan

  In een rechtstaat dienen personen gelijke rechten voor de wet te hebben. Een minderheid zou hier door een meerderheid, die zich een superieure moraal aanmeet, verboden worden een dier te houden terwijl elke Nederlander elk ander dier mag houden voor zover niet staand op een lijst met bedreigde diersoorten of in het wild gevangen. Zulke gelegenheids wetgeving is discriminerend en zou willekeur en corruptie vrijspel geven. Een regering moet zich daar verre van houden.

 • no-profile-image

  Margje

  Wie beweerd dat de meeste mnederlanders tegen het dragen van bont en het houden van nertsen zijn spreekt volgens mij de halve waarheid ze hebben mij nooit naar mijn mening gevraagd dus men moet niet gaan raaskallen want dat is het en niet anders als iemand bont wil dragen dan moet die persoon dat zelf uitmaken ik ga toch ook niet zeggen wat of hun aan moeten doen? en laat eens een keer die sector met rust als ze wat willen doen laten ze dan eerst maar eens bij hun zelf te raden gaan van hoe de dieren in het buitenland leven ze hebben het nergens beter als hir in nederland

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.