Home

Achtergrond 194 x bekeken 4 reacties

Nederlandse bureaucratie nekt vee-exporteurs

Nederlandse bureaucratie zit export van Nederlandse vee naar Marokko, Rusland en Oekraïne dwars.

Dat zegt directeur Johan van den Berg van Veepro. Volgens hem neemt de vraag naar vaarzen, na de blauwtong-vaccinatie, weer toe.

Nederland wil dat er één veterinair certificaat komt voor de export van fokvee. Het ministerie van landbouw stelt daarbij strengere eisen dan de importerende landen. "Het maakt Marokko niets uit of vaarzen zijn gevaccineerd nadat ze zijn geïnsemineerd of andersom. De Voedsel en Waren Autoriteit maakt er een punt van", zeg Van den Berg.

"Wij kunnen daaroor niet exporteren en de Duitsers en Fransen wel." De exporteurs bieden op 28 oktober een petitie aan de Tweede Kamer aan.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  rinke

  hoe onnozel kun je zijn met zo'n reactie
  wim.het gaat hier om fokvee.die worden prima behandeld tijdens vervoer.iedereen die iets heeft te vertellen in deze sector zou/zal dit moeten weten.

 • no-profile-image

  Dirk

  De bureaucratie nekt niet alleen de export van fokvee, maar alle vooruitgang in de sector gaat door de ambtenarij op een sukkeldrafje.

 • no-profile-image

  boerin met exportvee

  Je kletst zomaar wat Wim.
  Wij exporteren al jaren naar Marokko, Rusland, Spanje en andere landen.
  Van ons zijn er weleens vaarzen met het vliegtuig vervoerd.
  Nederland heeft export hard nodig!!!!!!!

 • no-profile-image

  Wim Zandbergen

  Laat Johan van de Berg eerst het vervoer goed regelen. De knoeiers bepalen nog steeds het vervoersbeeld en daarmee imago bepalend. De export is nog steeds voor menigeen sluitpost. De expoteurs zullen steeds hun waarde moeten blijven bewijzen. Doen ze dat niet is dat einde export.

Of registreer je om te kunnen reageren.