Home

Achtergrond 214 x bekeken

Nederlanders roddelen zich suf op het werk

Nederlands kantoorpersoneel is binnen Europa onbetwist leider in roddelen in de baas zijn tijd.

Ook hebben Nederlandse werknemers last van opstartproblemen in de ochtend. Van een 'after lunch dip' heeft de Nederlandse werknemer juist weer minder last dan collega's in bijvoorbeeld Frankrijk of België.

Dat blijkt allemaal uit onderzoek van het bedrijf Canon naar de productiviteit van kantoorpersoneel. Naast de menselijke factoren speelt de berg email die werknemers dagelijks over zich uitgestort krijgen een rol. Alles bij elkaar opgeteld is de gemiddelde Europeaan op kantoor een kwart van de dag niet productief. "Extra zorgwekkend gezien het ongunstige economische klimaat'', stelt Canon.

Nederlanders hebben gezien de sobere lunchcultuur weinig last van een after lunch dip. In landen als Frankrijk en België blijkt het moeilijk het werk te hervatten na een uitgebreide lunch met de daarbij behorende wijn.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.