Home

Achtergrond 1 reactie

Nederland reserveert geld voor noodhulp Zimbabwe

Nederland heeft extra geld gereserveerd voor noodhulp aan Zimbabwe, waar zich een grote humanitaire ramp aan het aftekenen is.

De verwachting is dat straks de helft van de 12 miljoen Zimbabwanen geen voedsel of medicijnen meer heeft.
Dat zei minister Maxime Verhagen (Buitenlandse Zaken) donderdag in de Tweede Kamer. Hulporganisaties in het Afrikaanse land waarschuwden dit weekeinde dat de uitbraak van cholera in de hoofdstad Harare kan leiden tot een ramp als de overheid niet ingrijpt.
De afgelopen periode is echter de dienstverlening door de overheid ingestort, onder meer vanwege de politieke perikelen. Dat leidt tot opstapelend vuilnis en een falende drinkwatervoorziening. Ook de economie is ingezakt, wat leidt tot voedseltekorten.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    gert

    zo kan een dictator een land naar de afgrond sturen

Of registreer je om te kunnen reageren.