Home

Achtergrond 160 x bekeken

’Nederland naar top 5 meest concurrerende landen’

Nederland kan bij de top 5 van de meest concurrerende landen in de wereld behoren.

Minister-president Jan Peter Balkenende heeft dat woensdag in Utrecht gezegd als voorzitter van het Innovatieplatform, een denktank die de concurrentie en innovatie van Nederland wil verbeteren.

Volgens de nu geldende ranglijsten bevindt Nederland zich op de tiende tot de twaalfde plaats, aldus Balkenende. De premier waagde zich niet aan een termijn waarbinnen Nederland opgeklommen moet zijn naar de vijfde positie.

Het Innovatieplaform kondigde woensdag nieuwe acties aan. Zo moeten er duizend extra doctoraalstudenten uit het buitenland naar Nederland komen. Ook moeten er de komende tien jaar vijftig internationaal toonaangevende bedrijven extra Nederland verkiezen als basis voor hun activiteiten.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.