Home

Achtergrond 159 x bekeken

Nederland heeft bijna minste bossen van EU

Nederland is na Malta en Ierland het land met de minste bossen van alle EU-landen.

Slechts 11 procent van het land is begroeid met bossen en andere boomrijke gebieden zoals parken. Alleen Malta (1 procent) en Ierland (10 procent) zijn nog minder boomrijk. Dat blijkt uit een overzicht van Europees statistisch bureau Eurostat vandaag.

De Europese Unie als geheel bestaat voor bijna de helft (42 procent) uit bossen. Al die bomen staan vooral in Scandinavië, Duitsland en Frankrijk. Finland is het land met relatief de meeste bomen. De Finse bodem bestaat zelfs voor 77 procent uit bossen. Zweden volgt met 75 procent, aldus het overzicht met cijfers over 2005.

De bossen zorgen wel voor steeds meer hout. De kap voor rondhout is met twintig procent gestegen tussen 2001 en 2006, aldus Eurostat. Zweden is de grootste houtproducent met 65 miljoen kubieke meter in 2006. Nederland leverde 1,1 kubieke meter van de 426 miljoen kuub uit de hele EU.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.