Home

Achtergrond

NMa: uitspraak klacht gasprijs vertraagd

De Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) zegt door nieuwe informatie pas volgende maand met een uitspraak te komen over de klachten uit de sector over de gasmarkt.

"Eén van de klagers heeft nieuwe informatie ingebracht. Het moment van de uitspraak hangt af van de snelheid waarop we die informatie zullen verwerken", stelt een woordvoerder van de NMa. Wat voor informatie het betreft en van wie deze afkomstig is, wilde de NMa niet kwijt.

LTO Noord Glaskracht zegt geen nieuwe informatie te hebben geleverd. Ook voorzitter Nico van Ruiten zegt niet wie de extra informatie heeft ingediend. Van Ruiten is wel teleurgesteld in de vertraging. "Ik vind het heel beroerd nieuws, we zitten met spoed op de uitspraken te wachten." Eventuele vervolgstappen hangen af van de uitspraak. "Het is belangrijk dat de NMa ons ondersteunt in de klacht over het machtsmisbruik van GasTerra. Als dat niet zo is, zullen we eventuele vervolgstappen maken door het Europees aan te kaarten. De klacht is voldoende onderbouwd. De procedure duurt nu al twee jaar."

Of registreer je om te kunnen reageren.