Home

Achtergrond 151 x bekeken

NMa beboet energiebedrijven

De Nederlandse Mededingingsautoriteit heeft drie regionale netbeheerders voor in totaal 1,5 miljoen euro beboet, omdat zij hun klanten niet tijdig hebben gecompenseerd voor stroomuitval.

Het gaat om de bedrijven Rendo, Essent en Continuon. Dat heeft de NMa vrijdag bekendgemaakt.

Consumenten en ondernemers hebben bij een stroomstoring van langer dan vier uur het recht op een standaardcompensatie. De netbeheerders zijn verplicht bij de eerstvolgende jaar- of maandafrekening nadat de storing heeft plaatsgevonden, de compensatievergoeding te betalen. Dat is volgens de NMa niet gebeurd.

De netbeheerders hebben in totaal 4750 consumenten en ondernemers te lang laten wachten op hun vergoeding. De compensatie voor een kleinverbruiker bedraagt bij een storing tussen vier en acht uur 35 euro. Daarna neemt de compensatie elke vier uur met 20 euro toe.

De hoogste boete, ter waarde van 890.000 euro, is voor Essent. Het bedrijf kon 2700 klanten niet op tijd compenseren, omdat het in de periode tussen 1 december 2006 en 31 juli 2007 de registratie van storingen niet op orde had.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.