Home

Achtergrond 293 x bekeken

Monsters nemen bij boeren voor mestbesmetting

Jan Kracht van het Centrum voor Bedrijfsdiensten (CBD) neemt in opdracht van het RIVM drain- en slootwatermonsters bij agrarische bedrijven.

Hij begon woensdagochtend bij een melkveehouder in Dedemsvaart. Kracht pompt het water op met een drain, waarnaar hij het in aparte flesjes bewaard. De meting wordt gedaan in het kader van het Landelijk Meetnet effecten Mestbeleid (LMM). Het meetnet moet de effecten van het mestbeleid rondom landbouwbedrijven in beeld brengen. Vandaag werden de eerste monsters genomen, de komende weken zal het CBD bij verschillende boeren in Noord- en Midden Nederland monsters gaan nemen. Foto Ruud van de Ploeg

De woordvoerders Paul Tang (PvdA), Frans de Neree tot Babberich (CDA), Frans Weekers (VVD) en Ewout Irrgang (SP) overleggen tijdens het debat vandaag n in de Tweede Kamer over de kredietcrisis. Volgens minister Wouter Bos van Financiën heeft de overheid een faire prijs betaald voor de Nederlandse onderdelen van Fortis. Hij zei geen haast te hebben met de verkoop van de genationaliseerde bedrijven. "Zolang de financiële onrust aanhoudt, ligt verkoop niet voor de hand. Er moet sprake zijn van rust." Foto ANP

Zwartbonte Holsteins produceren nog steeds veruit het meeste melk. Dit blijkt uit de jaarstatistieken van fokkerijorganisatie CRV gemeten van 1 september 2007 tot 31 augustus 2008. In 305 dagen lactatie lag de gemiddelde productie op 8.790 kilo (28 kilo meer dan vorig seizoen) melk met een vet en eiwitpercentage van respectievelijk 4,25 en 3,44 procent. MRIJ’s produceerden volgens de fokkerijorganisatie in 305 dagen lactatie 6.360 kilo melk met 4,39 procent vet en 3,63 procent eiwit. Foto ANP

In Est wordt druk gebouwd. Twee paprikatelers bouwen nieuwe kassen om uit te breiden. Frank van den Berg heeft de kas van zijn buurman overgenomen. Daar werden eerst aardbeien in geteelt. Van den Berg heeft de kas gesloopt en is een nieuwe kas van 5 hectare aan het bouwen voor de teelt van paprika’s. Hij krijgt daarbij hulp van personeel en AB Oost. Zijn andere buurman bouwt ook een nieuwe kas van 5 hectare. Foto William Hoogteyling

Foto

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.