Home

Achtergrond

Mogelijk meer natuurgebieden op zee

Minister Gerda Verburg (Landbouw) wil de komende jaren onderzoek laten doen of meer kwestbare natuurrijke gebieden in de Noordzee bescherming verdienen op grond van de Europese Vogel- en Habitatrichtlijn.

Zij denkt aan onder meer de De Bruine Bank, dertig kilometer uit de kust ter hoogte van Katwijk, en aan de Borkumse Stenen ten noorden van Schiermonnikoog.

De CDA-bewindsvrouw heeft de Tweede Kamer ook geschreven dat ze nog dit jaar vier zogeheten Habitatrichtlijngebieden op zee bij de Europese Commissie wil aanmelden: de Noordzeekustzone ten noorden van Bergen, de Vlakte van Raan in de monding van de Westerschelde, de Doggersbank en de Klaverbank. Deze gebieden zouden dan uiterlijk in 2010 definitief kunnen worden aangewezen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.