Home

Achtergrond 168 x bekeken

Minister: stopcontact op zee is logisch

Minister Maria van der Hoeven komt snel met een voorstel dat investeren in windmolenparken op zee aantrekkelijker moet maken.

Dat beloofde zij maandag in de Tweede Kamer aan PvdA en CDA. Beide regeringspartijen wezen erop dat exploitanten van windmolenparken opzien tegen de kosten van infrastructuur die nodig is om de stroom naar het vasteland te brengen.
Ze pleitten voor een ’stopcontact’ op zee, dat door de overheid gefinancierd zou moeten worden. Van der Hoeven denkt eind dit jaar meer inzicht te hebben in de technieken en de kosten die hiermee gemoeid zijn.

Dat er een stopcontact komt, noemde zij logisch, maar ”hoe en tegen welke prijs” staat nog niet vast.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.