Home

Achtergrond 1 reactie

Miljoenen Zimbabwanen afhankelijk van voedselhulp

Zeker drie miljoen Zimbabwanen zijn op dit moment afhankelijk van voedselhulp en medische ondersteuning.

Dat aantal kan nog toenemen tot ongeveer vijf miljoen. Daarvoor heeft John Holmes, het hoofd humanitaire hulp van de Verenigde Naties, donderdag gewaarschuwd.

Volgens Holmes is de situatie nu al ernstig en is sprake van verslechtering. Tegelijkertijd zei hij dat de verspreiding van hulpgoederen sterk is verbeterd sinds de dictatoriale president Robert Mugabe en diens aartsrivaal Morgan Tsvangirai twee weken geleden afspraken dat ze de macht gaan delen.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    gert

    ze jagen de blanke boeren weg of ze vermoorden ze,nu hongersnood,dat is de dictatuur in afrika,het westen moet nu weer klaar staan met voedselhulp,afrika is niet te verbeteren,hulp is dweilen met de kraan aan,vorige week nog weer een schip onderschept met russische tanks voor afrika,daar hebben ze wel geld voor,als koenders nu geld geeft kunnen ze met hun eigen geld wapens kopen om de dictatuur in stand te houden

Of registreer je om te kunnen reageren.