Home

Achtergrond 18 reacties

Melkveehouders blokkeren fabrieken in Frankrijk

Actievoerende melkveehouders hebben in heel Frankrijk zuivelfabrieken of tankwagens met melk geblokkeerd om te protesteren tegen de dalende melkprijzen.

Tot nu toe zijn er geen berichten dat incidenten uit de hand zouden lopen.

Acties worden gemeld uit streken langs de Westkust, de Elzas, regio’s ten noorden van de Spaanse grens en oostelijke provincies. In de meeste gevallen houden groepjes melkveehouders tankwagens vol melk tegen.

Volgens de organisatie van melkveehouders FNPL worden de acties de komende dagen opgevoerd als de fabrikanten niet op hun besluiten terug komen.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  FRIESLANDBOER

  Zou sieta dit al weten?

 • no-profile-image

  veeboer

  als ik de reacties lees dan denk ik niet aan volwassen mensen die reageren maar aan kinderen of in ieder geval op kinderlijk niveau.
  opbrengstprijzen heb je als boer maar een beperkte invloed op maar de kostprijs daar heb je als boer een hele grote invloed op.
  Laat je als boer de kop niet gek maken door allerhande adviseurs maar blijf met beide benen op de grond staan.
  een man van de bank die beziet jou boekhoudrapport en denkt als ik die boer nog een investering kan aanpraten dan is mijn kerstbonus(of 13e maand) ook weer een stapje dichterbij.
  boer blij dat de bank nog vertrouwen in hem heeft, bankman ziet zijn bonus dichterbij komen.
  gevolg: boer is langer aan het werk en de bankman kan een luxere en langere vakantie betalen.

 • no-profile-image

  dj

  Blokkades in Nederland zijn een gepasserd station; daarvoor heeft de linkse rechterlijke macht gezorgd. De kortzichtigheid van deze beslissing (ook boeren hebben mensenrechten) zal in de toekomst blijken. Doordat de prijzen van landbouwprodukten langdurig onder de kostprijs liggen, zullen in de toekomst veel bedrijvenm stoppen en/of niet worden overgenomen, met als gevolg het ontstaan van voedseltekorten en zeer hoge prijzen.
  Als er nu een kostendekkende prijs wordt betaald, is er in de toekomst ook voldoende voedselproduktie. Dat is als het ware een verzekeringspremie voor goed en goedkoop voedsel.
  Jammer dat we deze franse boeren niet kunnen steunen met blokkades, ze verdienen onze steun.

 • no-profile-image

  gert

  La vache qui rit,qui ne rit pas !

 • no-profile-image

  annelies

  Wanneer worden de ned. boeren wakker? Voor een appel en een ei 80 uur werken, echtgenote die nog buiten de deur moet werken. Is dat de toekomst die we voor onze kinderen willen......?

 • no-profile-image

  Ard Eshuis

  Tja, ik ben net klaar, broer nog niet. Volop koekalverij en andere zaken, maar dat hoort erbij met 150 koeien. 80 uur? Was het maar zo....
  Ik wens iedereen die dit ook van plan is veel succes en een goede vrouw!

 • no-profile-image

  boerin

  DOC is heel hard gegroeid in produktie maar al die kaas moet ook verkocht worden . Extra afzet zoeken vraagt tijd, daar helpt geen demonstreren tegen. Blokkades verhogen de kost-prijs dus nog lager melkgeld.

 • no-profile-image

  bono

  prima fransen boeren, jullie hebben meer verstand dan die hollandse sukkels
  die voor een kwartje willen melken

 • no-profile-image

  melkveehouder

  Snap niet dat boeren het pikken om de melk voor 27 cent in oktober te leveren aan de doc. Dat kan toch niet waar zijn

 • no-profile-image

  Herman

  Allemaal een grote bek, maar eerlijk je naam erbij,homaar stelletje stumperds

 • no-profile-image

  Diny

  Als een overheid ergens een hekel aan heeft is het stakingen en akties. Ze zullen er alles aan doen om dit te voorkomen. Dit is ook zo in Frankrijk, daar gaan ze flink te keer als ze te kort gedaan worden. Ze laten niet met zich sollen. Daardoor probeerd de franse overheid maatregels te nemen om de akties te voorkomen. Daardoor proberen ze te helpen om redelijke prijzen voor de producten te krijgen! Dit kun je breed zien, maar er wordt aan gewerkt. Dit is anders dan in Nederland, daar slaan ze de aktie voerende boeren van het terein af! Hier hadden de bestuurders meteen overleg moeten voeren om gezamelijk een vuist te maken voor en redelijke prijs. Dit inplaats van partij kiezen voor de tegenpartij. Je bent betsuurder voor de boeren, geen maten naaier!

 • no-profile-image

  Boer Piet

  Waarom nemen jullie zelf daar bij Hoogeveen het hef niet in handen
  maar, willen jullie het overlaten aan de Fransen.
  Willen jullie geen hogere melkprijs!
  Neem eigen initiatief, en zorg ervoor dat jij een hogere melkprijs ontvang.

 • no-profile-image

  jan

  houdt jullie kop erbij en doe geen domme dingen blokkades e.d. levert echt niksop. en wat betreft sieta onze hond heet zo

 • no-profile-image

  jantine v.d heide

  zeg beste herman uit daarle zet jij je eigen er dan ook voluit op. Je zult de enige herman uit
  daarle wel niet zijn.

 • no-profile-image

  Melkveehouder Wim.

  Zulke boeren als in Frankrijk wil je toch graag als buren hebben. Jammer dat op de grens van Nederland en Frankrijk België ligt. (tu) :) (tu) .

 • no-profile-image

  W Geverink

  Jullie willen meer melken en tegelijkertijd meer verdienen ? Ik ben geen bedrijfs adviseur maar het antwoord is simpel . Dat bestaat niet . Je kunt of meer melken of meer verdienen . Als jullie meer willen melken gooi het quotum er af . Om fatsoenlijk geld te verdienen kort je het quotum met 2 a 3% . Het is de wet van vraag en aanbod .

 • no-profile-image

  Boesje

  Weten de Fransen Hoogeveen te liggen??

 • no-profile-image

  Esther Roodhuis

  Wat jammer dat er nu niet door Ned. boeren gereageerd wordt. Het lijkt wel of onze mannen zich op de vergaderingen met de zuivelondernemers collectief met een kluitje in het riet laten sturen. Waar blijft jullie strijdvaardigheid mannen???????

Laad alle reacties (14)

Of registreer je om te kunnen reageren.