Home

Achtergrond 149 x bekeken

Melkschandaal China leidt tot aanhoudingen

De politie heeft in van China zes mannen aangehouden die melk zouden hebben aangelengd met melamine.

De vergiftigde melk zou vervolgens zijn geleverd aan Mengniu, een van de grootste verwerkers van melkproducten in de Volksrepubliek. Dat schrijft het staatspersbureau Xinhua donderdag.

De mannen, tussen de 37 en 57 jaar oud, komen uit Binnen-Mongolië, een autonome regio in het noorden van China. Een van hen gaf toe aan 2100 kilo melk, 100 kilo water en 600 gram melamine te hebben toegevoegd. Melamine bevat proteïnen waardoor het verhult dat melk is aangelengd met water.

In China zijn inmiddels enkele tientallen mensen aangehouden sinds vorige maand duidelijk werd dat op grote schaal melamine aan melk was toegevoegd. Die stof is erg schadelijk voor de nieren. Vier baby's overleden, tienduizenden kinderen werden ziek.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.