Home

Achtergrond 14 reacties

Melkproductie mag waarschijnlijk hoger

Melkveehouders moeten de komende jaren hun melkproductie met meer dan 1 procent kunnen verhogen.

Dat hebben veel ministers van landbouw gisteren in onderling overleg bepleit bij EU-commissaris Mariann Fischer Boel (landbouw).

De commissaris werkt aan een voorstel, maar weigerde nog een compromis te noemen. ,,De pleidooien variëren van 0 tot 10 procent'', zei de commissaris. De 10 procent verhoging is gevraagd door Italië, dat al jarenlang meer melk produceert dan de zogeheten melkquota toelaten.

Een EU-besluit is gepland op 19 november. Het is belangrijk voor Nederland, waar 22.000 melkveehouders actief zijn.

Minister Gerda Verburg (Landbouw) wil graag 2 à 3 procent meer melkproductie per jaar. Volgens haar is de voorgestelde 1 procent toename amper genoeg voor de Europese monden, terwijl de vraag groeit uit China en andere opkomende landen. Duitsland ligt echter dwars, uit vrees dat een lagere melkprijs de Beierse bergboeren dupeert.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  koetje

  neem nog maar een lekkere sojaburger
  en neem nog maar een slok sojamelk
  beste taeka, is goed voor het regenwoud

 • no-profile-image

  koetje

  volgens mij draai jij de zaak om beste taeka de soja wordt in de eerste plaats verbouwd voor de menselijke consumptie en het afvalproduct de schroot gaat naar de veehouderij

 • no-profile-image

  taeka

  De hoeveelheid soja wat nu verbouwd wordt daar kun je de hele wereld mee voeden, dus waar blijft het dan.
  Gooien jullie al het soja weg om alleen het afval product te gebruiken, dat denk ik toch niet en de meeste zogenaamde sojavreters kijken heel goed waar hun soja vandaan komt en als veganist hoef je helemaal geen soja te eten er is nog genoeg ander groenvoer.

 • no-profile-image

  DE TUKKER

  Het quotum in 1 keer met 10% verhogen dan zijn we ook van de qoutum kosten af.............

 • no-profile-image

  taeka

  80% van de sojaproduktie gaat naar de veehouderij en bio-industrie, dus dat beetje wat ik gebruik valt wel mee en dan praat ik nog niet eens over het watergebruik.
  Ik zie nog steeds geen mensen die met voordelen komen van melk en ik zelf botontkalking nog vergeten, want melk voorkomt geen botontkalking, maar is daar juist schuldig aan.
  Kijk maar naar ons land en Denemarken, Zweden en Amerika. Landen waar veel zuivel genuttigt worden hebben veel last van botontkalking en landen die geen zuivel gebruiken hebben geen last daarvan.
  Hetzelfde kun je ook zien aan borst- en prostaat kanker.

 • no-profile-image

  Marcel

  Taeka, Wat gaat er naar de dieren van de soya?? niet de soya maar het alval van jouw soyamelk namelijk het SOYASCHROOT gaat naar de dieren en als er meer mensen komen die soyamelk en andere soya produkten gebruiken, dan word er nog meer regenwoud gekapt voor nog meer soya en komt er dus ook meer soyaschroot voor nog meer dieren om dit afval produkt om te zetten in een hoogwaardig produkt( zeer geschikt voor de mensen ) melk en vlees! dus stop nou a.u.b. met je onzin verhaal. Groetjes Marcel

 • no-profile-image

  taeka

  Meer melk
  Meer dierenleed
  Meer mileuvervuiling
  Meer boskap
  Meer kanker
  Meer hart en vaatziektes
  Meer verkoudheden
  Meer diabetes
  Wat is eigenlijk het voordeel?
  GELD voor een paar mensen

 • no-profile-image

  nhgalema@hotmail.com

  Nou Taeke is jou conclusie niet een beetje kort door de bocht? Tuurlijk kan melk, botontkalking (osteoporosis) niet geheel voorkomen. Hormonen en beweging hebben veel meer invloed op de degeneratie van de botten. Echter in melk zit wel calcium dat zeer belangrijk is voor het metabolisme in het menselijke lichaam en dat dient op peil te worden gehouden. Als dat niet gebeurt dan word de calcium uit de botten gehaald.
  Die conclusie over kanker en melk: ik weet niet waar je die onzin vandaan haalt. Als je dat uit een onderzoek hebt gehaald wil ik wel eens weten waar ik dat onderzoek kan vinden.

 • no-profile-image

  melkveehouder

  Dipje taeka ?

 • no-profile-image

  pietje

  helemaal fout, de melkproductie moet naar beneden en de melkprijs moet naar boven. kijk naar de graanprijs. een goed jaar,een keer een goede prijs en we zijn de interventie en de braakregeling al kwijt. de interventie komt niet meer terug, de braakregeling helaas wel in de vorm van slootrandenbeheer, bijvoorbeeld tot 6 meter van de slootrand waar wij niets mogen. dank je wel overheid wij zijn het gewend om niets te verdienen.

 • no-profile-image

  taeka

  Bekijk ondermeer maar het 40 jarige onderzoek van prof. Colin Campbell de China-study en melk en gezondheid.
  Deze man heeft ook bewezen dat calcium uit melk zo goed als niet door het lichaam wordt opgenomen.
  Calcium uit donkergroene groentes en peulvruchten wordt veel beter opgenomen.

 • no-profile-image

  wij boeren ruimen het

  Taeka.Van soya worden heel veel heerlijke voedingsmiddelen geproduceerd.Om er enkele te noemen, soyamelk en andere gerelateerde dranken ,milkshakes chips en crisps, koekjes en ijs energie bars saus ,bloem en pannekoeken mix koffiemelk en room soya hamburgers en andere soya "vlees" producten,soya noten soya kookolie zwarte consumptie soya bonen, kaarsen mayonaise tofu en ga zo maar door

 • no-profile-image

  gert

  blijkbaar moet de melkprijs nog verder dalen,er hoeft maar een paar % melk teveel geproduceerd worden op de wereld en de prijs keldert,willen we dat ? hier komt weer een koude sanering achteraan,de consument is de lachende derde

 • no-profile-image

  bert

  ik denk dat ik het begrijp.
  DE INFLATIE MOET LAAG. DAAROM MOETEN DE LANDBOUW PRODUKTEN LAAG GEHOUDEN WORDEN. LIEVER NOG LAGER.
  bij een exursie in een vlees fabriek werd mij verteld dat de overheid zich bemoeit met de prijs vorming tussen vlees verwerker en afnemers.
  dus hulp van de overheid komt pas als de economie weer goed loopt.
  DUS HOGERE MELKPRIJS KAN ALLEEN MAAR IN JE DROMEN.

Laad alle reacties (10)

Of registreer je om te kunnen reageren.