Home

Achtergrond 208 x bekeken

Meeste Gouden Kalf-nominaties voor Alles is Liefde

Alles is Liefde is de grootste kanshebber bij de uitreiking van de Gouden Kalveren op vrijdag in Utrecht.

De film is zeven keer genomineerd. De nominaties voor de Grote Prijs van de Nederlandse Film zijn gisteravond tijdens de Talkshow van het Nederlands Film Festival bekendgemaakt.

Het Zusje van Katia is zes keer genomineerd. Bloedbroeders en Het Echte Leven ontvingen elk vijf nominaties. Dunya & Desie kreeg er drie en TBS en Tiramisu elk twee. De jury reikt de Gouden Kalveren uit in zeventien categorieën. Voor de Speciale Juryprijs worden geen nominaties toegekend.

In de categorie Beste Lange Speelfilm gaat het tussen Alles is Liefde, Dunya & Desie en Het Zusje van Katia. Erik van Heijningen (Bloedbroeders), Robert de Hoog (Skin) en Theo Maassen (TBS) strijden om de titel Beste Acteur. Eva van de Wijdeven (Dunya & Desie), Sallie Harmsen (Het Echte Leven) en Anneke Blok (Tiramisu) zijn genomineerd voor Beste Actrice.

De nominaties voor de Prijs van de Nederlandse Filmkritiek zijn eveneens bekendgemaakt. Calimucho, Shanghai Trance en Recycle zijn genomineerd voor deze persprijs, die wordt vergeven door de Kring van Nederlandse Filmjournalisten.

De winnaars van de Gouden Kalveren en de Prijs van de Nederlandse Filmkritiek worden vrijdag bekendgemaakt tijdens het Gala van de Nederlandse Film. Tijdens het Gala wordt ook het Gouden Kalf voor de Film1 Publieksprijs uitgereikt aan de speelfilm met de hoogste waardering van de festivalbezoekers.

De uitreiking is rechtstreeks te volgen via de website van het http://www.filmfestival.nl/index.php?id=49. De VPRO doet om 22.50 uur op Nederland 2 verslag van het evenement.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.