Home

Achtergrond

Meeste Europeanen tegen klonen dieren voor voedsel

Een ruime meerderheid van de Europeanen wil geen vlees op zijn bord dat afkomstig is van gekloonde dieren.

Dat blijkt vandaag uit onderzoek van de Europese Commissie. Volgens 58 procent van de 25.000 geënquêteerden mag klonen voor de voedselproductie onder geen enkele voorwaarde. Iets meer dan 40 procent vindt klonen toelaatbaar om dieren minder vatbaar voor ziektes te maken.

Eerder uitte de Europese Voedselveiligheidsautoriteit (EFSA) bezorgdheid over het welzijn en de gezondheid van dieren. De Europese Commissie moet nu besluiten of, en zo ja welke regels er moeten komen voor het klonen van dieren. Het Europese Parlement heeft de Commissie gevraagd om met een voorstel te komen dat klonen voor vlees of andere dierlijke producten verbiedt.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.