Home

Achtergrond 208 x bekeken 1 reactie

Meer veehouders gebruiken melkershandschoenen

Het percentage melkveehouders dat handschoen tijdens het melken gebruikt is volgens het Uiergezondheids Centrum (UGCN) het afgelopen jaar met 15 procent toegenomen.

Uit een enquête van het UGCN blijkt dat 37 procent van de veehouders handschoenen draagt tijdens het melken. Een jaar geleden startte het UGCN een campagne om aandacht te vragen voor het gebruik van melkershandschoenen.

Volgens de organisatie zijn de meeste veehouders ervan overtuigd dat het dragen van handschoenen bijdraagt aan een goede uiergezondheid. Uit onderzoek blijkt dat de hoeveelheid bacteriën bij het dragen van handschoenen ten opzichte van een blote hand met 75 procent verminderd.

Eén reactie

  • no-profile-image

    J. Bouwkamp

    Deze handschoenen zijn bij ons uit voorraad leverbaar.

    Dus melkveehouders!!!!!

    Naar BE-JO handelsonderneming in Noordhorn

Of registreer je om te kunnen reageren.