Home

Achtergrond

Meer belangstelling voor politie door Flikken

De interesse voor een baan bij de politie is de afgelopen maanden fors toegenomen door de tv-serie Flikken.

Een woordvoerder van de politie Limburg-Zuid bevestigde vandaag dit bericht in de Limburgse kranten.

"Steeds meer mensen melden zich bij ons voor een baan met verwijzing naar Flikken'', zei een woordvoerder van de politie vandaag. Ook de zogenoemde Flikkendag op 7 september in Maastricht leverde tientallen aanmeldingen op. De politie in Zuid-Limburg is dringend op zoek naar nieuw talent vanwege de vergrijzing van het korps.

Behalve de politie profiteren ook de Koninklijke Marechaussee en de Nationale Reserve van het Flikkeneffect, aldus de woordvoerder. Overigens leert de ervaring dat de meeste sollicitanten na een voorselectie afvallen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.