Home

Achtergrond 262 x bekeken

Martelen routine en wijdverbreid in Jordanië

Martelen is in gevangenissen in Jordanië nog steeds wijdverbreid. Dat staat in een woensdag gepubliceerd rapport van Human Rights Watch (HRW).

De mensenrechtenorganisatie stelt dat martelen routine is, ondanks pogingen van koning Abdullah II om de praktijk volledig uit te bannen.
Gedetineerden worden geslagen met kabels en uren achtereen opgehangen aan hun polsen. Uit het onderzoek komt verder naar voren dat vijf gevangenisdirecteuren persoonlijk hebben deelgenomen aan martelingen. Gevangenisfunctionarissen verklaarden tegen HRW dat het om ,,geïsoleerde incidenten'' gaat.

Twee jaar geleden begon Abdullah II hervormingen die een eind moesten maken aan martelingen in de detentiecentra. Volgens de mensenrechtenorganisatie is deze poging om het systeem te hervormen mislukt.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.