Home

Achtergrond 316 x bekeken

Man bouwt mammoetskelet in schuur

Wie de schuur van het ouderlijk huis van Bart Schenning binnenkomt, zal best schrikken. Ineens sta je oog in oog met een compleet mammoetskelet.

De 31-jarige man uit Gaanderen is de afgelopen jaren zeer intensief met het project bezig geweest. Opmerkelijk genoeg staat het gevaarte van ruim 3 meter hoog en 5,5 meter lengte niet in een museum, maar gewoon in een schuur. Voor Schenning was het verzamelen en bouwen van het skelet een fanatieke hobby naast zijn dagelijks leven als bloemist. Diverse musea hebben zich intussen gemeld om het prehistorische relikwie in bruikleen te krijgen, maar de Achterhoeker wil het skelet nog verder aankleden. ,,Het is niet mijn doel het skelet voor zoveel mogelijk geld te verkopen of te verhuren.''

Schenning heeft vijftien jaar bijna dag en nacht aan zijn passie besteed. Alle 260 botten zijn origineel. De meeste zijn afkomstig uit de bodem van de Noordzee die door vissers bij toeval omhoog werden gehaald. Bij de visafslag van Urk is een centrale verzamelruimte van prehistorische dierenbotten die in de Noordzee worden gevonden.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.