Home

Achtergrond 191 x bekeken

Luie handel gebruiksvee

De handel in melkkoeien en vooral vaarzen is niet groots. Alleen de handel in 1e kwaliteit melkkoeien loopt redelijk vlot door. Ook de handel in gebruiksvee is lui. Het aanbod is matig, maar dat geldt zeker ook voor de vraag.

De recente exportproblemen in verband met een nieuw type blauwtong zijn hier schuldig aan. Exporteurs kunnen hun vaarzen in het buitenland niet kwijt en dat leidt ertoe dat Nederlandse kopers rustig afwachten. Zij denken dat de prijs nog wel gaat zakken.

Bovendien speelt de Europese verevening, waarover in november een beslissing wordt genomen, een rol. Mag Nederland straks wel of niet volop melken? Ook dat legt de markt stil.

De handel in gebruiksvee blijft voorlopig rustig, zeker nog tot de Europese verevening.

prognose:

rustige handel, stabiele prijzen

Of registreer je om te kunnen reageren.