Home

Achtergrond

Limburg vraagt Rijk om miljoenen voor Maas

De Limburgse gouverneur Leon Frissen (CDA) heeft vandaag het Rijk om 200 miljoen euro gevraagd voor de beveiliging van de Maas ten noorden van Roermond.

Hij deed dat tijdens de officiële aftrap van het Grensmaasproject in aanwezigheid van staatssecretaris Tineke Huizinga van Verkeer en Waterstaat.

Huizinga zegde echter geen geld toe. Ook wilde ze geen garanties geven dat de grindwinning in Limburg na het project Grensmaas definitief afgelopen is, zoals eerder overeengekomen met het Rijk. De Grensmaas beveiligt de Limburgers tussen Maastricht en Roosteren beter tegen overtromingen. De kosten, een half miljard euro, worden uit de winning van 53 miljoen ton grind gehaald. Maar ten noorden van Roermond zit geen grind. Dit deel van de Maas kan slechts beveiligd worden met rijkssteun, aldus Frissen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.