Home

Achtergrond 1 reactie

Lichten gedoofd bij Rillandse tuinders

De drie glasgroentenbedrijven die in Rilland zitten, hebben tijdens de Nacht van de nacht hun belichting op verzoek van de Zeeuwse Mileufederatie niet aangehad.

De Nacht van de nacht, die afgelopen zaterdagnacht was, werd georganiseerd door Natuur en Milieu en de provinciale milieufederaties en vond voor de vierde keer plaats. De drie tomatenbedrijven, Van Vliet, Lans en Agrocare, deden vorig jaar ook al mee aan de Nacht van de nacht. "Doordat we het met z'n allen doen, snijdt het hout", zegt Wilko Wisse van Lans.

Door mee te doen aan de nacht van de nacht, laten de Zeeuwse bedrijven volgens Wisse zien dat de glasbedrijven het donker respecteren. "Ook wij willen dat het ’s nachts donker is. De glastuinbouw doet er nu al veel aan om hierbij in de buurt te komen, alleen lukt het om verschillende redenen niet altijd, zegt Wisse." Het niet belichten was overigens een niet al te grote opgave. Wisse: "Er wordt dit jaar vanwege de dure energie minder heftig belicht dan bijvoorbeeld vorig jaar."

De Nacht van de nacht trok vijftienduizend mensen naar de evenementen die tijdens de nacht werden georganiseerd. Ook doofden 120 gemeenten en tientallen bedrijven hun lichten.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    maria

    Niet zo'n groot offer tijdens de teeltwisseling,of....? Maar als de lichten uit zijn geniet men tenminste weer van de normale duisternis.

Of registreer je om te kunnen reageren.