Home

Achtergrond 232 x bekeken

Licht uit voor milieu en gezondheid

In het kader van de Nacht van de Nacht gaan zaterdagnacht op verschillende plaatsen in het land alle lichten uit. Het evenement wordt georganiseerd door de Provinciale Milieufederaties en Stichting Natuur en Milieu.

Hiermee vragen zij aandacht voor de schoonheid van het donker. Tijdens de Nacht van de Nacht worden op veel plaatsen in het land wandelingen georganiseerd. De Euromast in Rotterdam en de Utrechtse Dom worden niet verlicht. Het hoofdkantoor van Philips en de IKEA-vestiging in Amsterdam doen mee en ook daar gaat het licht uit. Ook grote delen van de luchthaven Schiphol blijven zaterdagnacht in duisternis gehuld.

Een donkere nacht zorgt voor energiebesparing, maar is ook goed voor de gezondheid voor mens en dier, aldus de organisatie. Mensen slapen beter als het helemaal donker is en het bioritme van dieren wordt verstoord als er 's nachts veel licht is buiten.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.