Home

Achtergrond 197 x bekeken

Les over drank en drugs op basisscholen

Leerlingen in groep 7 en 8 van de basisscholen in Hardenberg krijgen vanaf dit schooljaar structureel les over drank, drugs en tabak.

Dat hebben de gemeente en het basisonderwijs samen besloten. Voor de taak wordt een speciale coördinator aangesteld. De gemeente Hardenberg maakt zich zorgen over het toenemende gebruik van alcohol en drugs door jongeren. Omdat kinderen op steeds jongere leeftijd alcohol gebruiken, heeft de gemeente besloten om op de basisscholen aandacht te besteden aan dit onderwerp. De openbare basisscholen zijn van mening dat het onderwijs een belangrijke rol kan spelen in de aanpak van het probleem.

De leerlingen uit groep 7 en 8 krijgen vier lessen over alcohol, drugs en sigaretten. Ook wil de gemeente elk jaar een voorlichtingsavond organiseren voor ouders. De gemeente en het basisonderwijs hebben de afspraken vastgelegd in een convenant.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.