Home

Achtergrond 152 x bekeken

Lauwe reactie Wall Street op reddingsplan

Op Wall Street werd vrijdag lauw gereageerd op het nieuws dat het aangepaste reddingsplan voor de financiële sector is goedgekeurd. De helft van de winsten van eerder op de dag verdampte. "" e hamvraag is of de markt aan het eind van de dag is gestabiliseerd'', aldus een handelaar in New York.

Het Huis van Afgevaardigden stemde alsnog in met het plan van president Bush en minister Henry Paulson (Financiën) om 700 miljard dollar uit te trekken om slechte beleggingen van banken en verzekeraars op te kopen. Op maandag werd het oorspronkelijke plan nog weggestemd.

Twee uur voor het slot van de handel op de aandelenbeurs in New York noteerde de Dow-Jonesindex van dertig toonaangevende fondsen 1 procent hoger op 10.589 punten. De breder georiënteerde S&P 500-index steeg 1,2 procent tot 1130 punten en de technologiebeurs Nasdaq ging 1,3 procent omhoog tot 2002 punten.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.