Home

Achtergrond 219 x bekeken

Laboratorium op groothandel Hamburg levert prijs op

De groothandelsmarkt Hamburg heeft van de wereldorganisatie voor groothandel WUWM een prijs gekregen voor meest innovatieve groothandel.

De groothandel is het grootste overslagpunt van groente en fruit in Duitsland, en daarmee een belangrijke exportbestemming voor Nederlandse groente en fruit. De prijs is aan Hamburg toegekend nadat het centrum een eigen residulaboratorium opende op het terrein.

Ook de prestaties op het vlak van voorlichting telden mee bij de prijsuitreiking. In het kenniscentrum Scolab krijgen groepen leerlingen voorlichting over de inhoudsstoffen van groente en fruit.

Op het centrum zijn circa 240 groothandelsbedrijven gevestigd, waar Duitse maar ook Scandinavische afnemers product kopen. Het laboratorium kan binnen 12 uur een uitslag produceren. Het groothandelscentrum bestaat al meer dan 165 jaar.

Of registreer je om te kunnen reageren.