Home

Achtergrond 263 x bekeken

LTO-commerce levert gas voor verdoofde castratie

LTO commerce gaat verdovingsgas leveren voor de verdoofde castratie van biggen.

De prijzen voor het gas worden aan de hand van een rekenmodel vastgesteld en zijn afhankelijk van verbruik en frequentie van belevering. Dat meldt manager Arnoud Goeman.

LTO heeft een contract gesloten met het bedrijf Farmanas, een 100 procent dochter van gassenleverancier Nefco/Ok gas. LTO commerce wil het gas leveren in aluminium cilinders van 20 liter. Het gas kan worden geleverd per twee, vier of zes weken. Goeman noemt een bedrag van 55 euro per cilinder bij een verbruik van 3 cilinders per leveringsperiode.

De korting voor LTO-leden zou op kunnen lopen tot €2,55 per cilinder. De aluminium-cilinders waarmee LTO wil gaan werken zijn in bestelling en zijn vanaf volgend jaar februari beschikbaar. Tot die tijd kan LTO gas leveren in stalen cilinders van 10 of 20 liter. Bij de distributie van het gas worden strenge hygiënische maatregelen genomen om insleep van ziekten te voorkomen.

LTO is bezig om een rekenmodel te ontwikkelen waarmee voor elke varkenshouder het voordeligste contract kan worden opgesteld. Hierbij speelt de bedrijfsgrootte een rol en het apparaat dat wordt gebruikt. De apparaten die worden aangeboden hebben een geheel verschillend gasverbruik. Op dit moment zijn daar echter nog geen nadere gegevens van beschikbaar.

Ook de Groene Belangenbehartiger (DGB), de organisatie die gelieerd is aan de NVV is zo goed als rond met een collectief contract met een leverancier die gas kan leveren voor de verdoofde castratie van biggen. Dat meldt directeur Mark Logtenberg van DGB.

Logtenberg wil nog geen verdere mededelingen doen over de aard en inhoud van het contract. Volgens bronnen in de markt zou het gaan om het bedrijf Air Products. Verder is bekend dat ook Schippers Bladel gas wil gaan leveren. De Noord Amsterdamse Machinefabriek kan gas leveren van Farmanas.

Of registreer je om te kunnen reageren.