Home

Achtergrond 207 x bekeken

LTO Noord: dien schadeclaim in bij Hoogheemraadschap

LTO Noord adviseert leden schadeclaims in te dienen bij het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier (HHNK) na de enorme regenval in de kop van Noord-Holland en op Texel vorige week.

Dit heeft bestuurder van LTO Noord Noord-Holland Jan Prins vandaag gezegd.

In de kop van Noord-Holland viel vorige week zondag extreem veel regen. Volgens Prins kon het HHNK er weliswaar niets aan doen dat er zo veel regen viel, maar het hoogheemraadschap zou wel nalatig geweest zijn geweest. "Er is niet goed geanticipeerd op de weersverwachting.''

Prins stelt dat onder meer het waterpeil van de Amstelmeerboezem, waar veel water op wordt uitgeslagen, de dag voor de heftige regenval al veel te hoog stond. ,"En dat nemen we het hoogheemraadschap kwalijk.'' Hoeveel schade de agrariërs hebben opgelopen, weet Prins niet. "Dat is een week na de regenval ook nog moeilijk te zeggen. Wij adviseren leden dan ook bij het hoogheemraadschap ofwel een schadeclaim in te dienen ofwel melding te doen van te verwachten schade.''

Een woordvoerder van het HHNK laat weten dat het waterschap het maximale heeft gedaan. "Maar wij hebben veel compassie met de mensen die dit is overkomen. Zij moeten inderdaad een claim indienen.''

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.