Home

Achtergrond 288 x bekeken 1 reactie

LEI: ontwikkeling hennep stagneert bij afbouw EU-steun

De ontwikkeling van de hennepteelt ondervindt moeilijkheden als de Europese steun aan de verwerkers verdwijnt.

Dat concludeert het onderzoeksinstituut LEI. Volgens het LEI daalt het saldo bij volledige afbouw van de steun naar 560 euro per hectare hennep, na aftrek van loonwerkkosten. Dat is lager dan 809 euro, het saldo voor tarwe waar het LEI op uitkomt bij een prijs van 150 euro per ton. "Voor hennep kan de afbouw van de steun inhouden dat de teelt in Nederland niet verder tot ontwikkeling komt."

De kansen voor hennep zijn lastig te schatten, stelt het LEI. "De nog jonge hennepsector is sterk afhankelijk van individuele ondernemers die kansen weten te benutten voor de betreffende producten. Er zijn tal van mogelijkheden voor hennepproducten. Maar om een grotere groep telers te interesseren moet hennep de concurrentie met het saldo van graan wel aankunnen."

Eén reactie

  • no-profile-image

    gert

    er wordt wel veel hennep verbouwt,de politie heeft het er druk mee

Of registreer je om te kunnen reageren.