Home

Achtergrond 190 x bekeken

Kroes: Voorlopig groen licht nationalisatie Fortis

De nationalisatie van de Nederlandse activiteiten van Fortis heeft voorlopig groen licht gekregen van de Europese Commissie. Dat zei EU-commissaris Neelie Kroes (Concurrentie) zondag in het televisieprogramma Buitenhof.

"Het groene licht is voor dit moment aan de orde, maar we praten wel door om te kijken hoe het verder gaat'', aldus Kroes. De overname van de Nederlandse activiteiten van Fortis door de Nederlandse Staat heeft "natuurlijk een invloed op de Nederlandse markt''. Volgens Kroes zou de overheid onder meer een onafhankelijk bestuur aan het hoofd moeten zetten van het genationaliseerde bedrijf.

Hoe lang de nationalisatie mag duren, wilde Kroes niet zeggen. "Daar moeten we nog over praten. Daar ga ik niet over, maar dat is met een kortere periode te bedekken dan velen denken.'' Minister van Financiën Wouter Bos liet volgens Buitenhof eerder doorschemeren dat er sprake zou zijn van een jaar.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.