Home

Achtergrond 1 reactie

Kredietcrisis drukt stierenprijs

Slachtstieren worden goedkoper. De afzet gaat moeizaam. Gemiddeld ging er deze week bijna een stuiver van de prijs af. Hoofdschuldige is de economische crisis. Die is duidelijk waarneembaar. De consument koopt geen duur vlees meer en kiest voor goedkopere producten. De luxere slachtstieren (U- en R-categorie) dalen om die reden het hardst in prijs: ruim een stuiver.

De slachtstieren in de O- en P-categorie blijven in prijs gelijk. Die dalen niet veel verder, omdat ze al op een relatief laag prijsniveau zitten. De verschillen tussen de categorieën nemen dus af.
De komende weken zet de daling van de slachtstierenprijs voorzichtig door.

Prognose:

prijzen dalen verder.

Eén reactie

  • no-profile-image

    tillemans

    beste teo

    schrijf aub niks meer als alleen van vleesinkoop kant ? de prijzen van de stieren zullen op zijn minst stabiel blijven er zijn er geen. denk zelfs dat ze gaan stijgen !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Of registreer je om te kunnen reageren.