Home

Achtergrond 179 x bekeken

Kraft Foods boekt hogere winst

Het Amerikaanse Kraft Foods, na Nestlé ’s werelds grootste levensmiddelenbedrijf, heeft in het afgelopen derde kwartaal de nettowinst meer dan verdubbeld tot 1,4 miljard dollar, van 596 miljoen dollar vorig jaar.

De omzet steeg met 19 procent tot 10,5 miljard dollar, zo maakt het bedrijf vandaag bekend.

De fors hogere winst van de producent van Oreo-koekjes, Milka-chocolade en Philadelphia-smeerkaas is onder meer te danken aan de verkoop van een bedrijfsonderdeel in augustus. Ook profiteerde het concern van prijsverhogingen om de gestegen grondstoffenprijzen op te vangen. Daarnaast nam de omzet toe dankzij de overname van de koekjesdivisie Lu van het Franse Danone voor 5,3 miljard euro begin dit jaar.

Kraft is sinds maart vorig jaar een zelfstandig bedrijf, nadat het werd losgekoppeld van het concern Altria. In september kreeg Kraft een notering in de Dow-Jonesindex van de beurs in New York.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.