Home

Achtergrond 171 x bekeken 2 reacties

Kosten gevangenis en rechtbank flink gestegen

De overheid heeft in 2007 2,3 miljard euro uitgegeven aan gevangenissen, huizen van bewaring en tbs-instellingen.

Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) liet vandaag weten dat dat een stijging is van 12 procent ten opzichte van het jaar ervoor. Ook de rechtspleging, onder meer rechtbanken en Openbaar Ministerie, kostte vorig jaar meer: 2,2 miljard euro. Dat is bijna 6,5 procent meer dan in 2006, aldus het CBS.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  brave

  En wat denk je van alle drugs e.d. die er 'vrij' te verkrijgen is.

 • no-profile-image

  Johan

  Het rechtsysteem loopt gierend uit de hand qua kosten omdat men de delinquenten op zeer luxueuze wijze verwend, met de duurste medische, psychologische en sociale steun. Een bejegening die slachtoffers van misdrijven niet van kunnen dromen. De delinquent is op een voetstuk gezet en niets is goed genoeg qua luxe en begeleiding. Het is geen wonder dat er een enorme recidive is, wie zou niet eens heerlijk verwend willen worden in een van de Penitentiaire retraite oorden van de overheid?
  Je hoeft nauwelijks te werken, je mag vrouwen/vriendinnen bezoek, je hebt beschikking over de modernste communicatie middelen, TV en een fantastische begripvolle staf van professionele praatpalen waar je naar wens mee kunt babbelen, naast de bibliotheek en een supermarkt waar je wekelijks je bestelling kunt doen. Zelf of in overleg met lotgenoten een heerlijk potje koken. Het is hier fantastisch.............!

  Remedie om iemand tot inkeer te laten komen:
  Water en brood, 12u dwangarbeid p/d, en 23 u solitaire opsluiting.

  Onze doorgedraaide links-humane beleidspersonen is niets te dol om de criminaliteit te stimuleren!

Of registreer je om te kunnen reageren.