Home

Achtergrond 275 x bekeken

Kort geding tegen waterschappen om stembiljet

De waterschappen hebben een kort geding aan hun broek vanwege vermeende onveiligheid van de stembiljetten voor de komende verkiezingen.

Volgens de actiegroep Wijvertrouwenstemcomputersniet is het stemgeheim van de kiezers in het geding. In een kort geding op 3 november eist de groep dat de waterschappen "echt geheime verkiezingen'' organiseren.

De persoonlijke gegevens van de kiezers zijn op de biljetten gekoppeld aan een nummer. De drukker van de biljetten moet die (digitale) gegevens vernietigen als hij de biljetten klaar heeft. Maar de actiegroep vertrouwt dat niet. Als de drukker samenspant met het bedrijf dat de biljetten verwerkt (met daarop dus de keuze van de kiezer), is te achterhalen wat iemand heeft gestemd, meent Wijvertrouwenstemcomputersniet.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.