Home

Achtergrond

Kont in de wind

Met de kont in de wind trotseert dit jongvee in het Gelderse rivierengebied het herfstweer.

De plotselinge overgang van weken droog en zonnig weer naar regen en wind, is even wennen. Ook voor morgen wordt veel wind en regen verwacht. Aan de kust en langs het IJsselmeer kan het hard waaien. De komende dagen en volgende week houdt het herfstweer aan. Volgende week wordt het wel wat warmer. Foto William Hoogteijling

Een Franse wijnboer oogst zijn druiven. Dit seizoen hebben de wijnboeren in Frankrijk voor 22.700 hectare overheidssteun gevraag om te stoppen met de teelt van wijndrijven. De steun wordt beschikbaar gesteld door de Europese Unie in het kader van de herstructurering van de Europese wijnsector. Foto ANP

Het rijgedrag van bestuurders van landbouwvoertuigen is een bron van ergernis voor inwoners van Wijk bij Duurstede. Ondanks een publiciteitscampagne, waaraan ook de belangenorganisaties GLTO en Cumela (loonwerkers) hebben meegewerkt, blijven de klachten bij de gemeente binnenkomen. Dat is voor de gemeente reden om extra te controleren op het rijgedrag. Burgemeester Guus Swillens heeft met de politie afgesproken dat vanaf nu bekeuringen worden uitgedeeld. Foto William Hoogteyling

Het voormalige Coberco-gebouw in het centrum van Zutphen gaat tegen de vlakte. Op de plek komen appartementen. Het kantoorgebouw van de Gelders-Overijsselse Zuivelcombinatie, die eerst is opgegaan in Coberco en later in Friesland Foods, dateert uit 1938. Coberco zetelde tot 1997 in het pand. Medewerkers van sloopbedrijf Bergevoet verwachten het binnen enkele weken te hebben gesloopt. Foto Jan Willem Veldman

Foto

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.