Home

Achtergrond 191 x bekeken

'Koninginnedag in Amsterdam moet ook autovrij'

De Amsterdamse afdeling van GroenLinks wil dat de hoofdstad volgend jaar twee autovrije dagen krijgt.

De gebruikelijke zondag in september en op Koninginnedag. Dat heeft de partij voorgesteld aan het college van burgemeester en wethouders, maakte ze vandaag bekend.

Als het aan GroenLinks ligt, komen in de jaren erop vaker autoloze dagen. "Koninginnedag leent zich bij uitstek voor een autovrije dag. Een groot deel van de stad is immers al afgezet, er zijn al meer verkeersregelaars en extra politie op de been en bovendien weten Amsterdammers en bezoekers dat ze niet makkelijk met de auto de stad in kunnen komen'', bepleit raadslid Barn Geurts.

De partij wil verder dat de autovrije dag voortaan ook echt autovrij wordt. Automobilisten kunnen nu de stad niet in vanaf de snelweg A10, maar binnen de ring mogen automobilisten wel gewoon rijden. Een speciale verordening kan volgens GroenLinks een mogelijkheid zijn om het autorijden binnen de ring te verbieden.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.