Home

Achtergrond

Konijnenhouders moeten administratie beter ordenen

Konijnenhouders moeten meer gegevens verzamelen en delen.

Zonder een goede technische en economische administratie wordt het voor de sector moeilijk om zich in de toekomst staande te houden.

Dat zeggen Peter van Hoey van slachterij Lonki, Franklin Josten van Rabobank Food & Agri en Henk Holierhoek van de Nederlandse Organisatie Konijnenhouders (NOK).

Op dit moment zijn er nauwelijks cijfers over omvang, productie en resultaten van de sector bekend. Mede hierdoor bestaat er een grote spreiding in de technische resultaten. "Konijnenhouders moeten gegevens verzamelen en vergelijken om zo de resultaten te verbeteren", stelt Van Hoey.

Op een seminar van de Rabobank, zijn de sprekers er over eens dat alleen op die manier een beter inkomen te halen is, wat noodzakelijk is voor het voortbestaan van de sector.

Het programma Inkomap, ontwikkeld door de NOK, is geschikt voor de gegevensverzameling en -vergelijking. Hieraan doen echter nog onvoldoende ondernemers mee.

"Wij hebben met het programma de kaders wel in orde", stelt secretaris Irma van Kreij. "Het probleem is dat die kaders wel ingevuld moeten worden en veel konijnenhouders zijn daar nog wat huiverig voor", vervolgt de medewerkster van de konijnenhoudersorganisatie.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.