Home

Achtergrond 138 x bekeken

Koenders moet kinderen uit weeshuizen halen

Minister Bert Koenders (Ontwikkelingssamenwerking) moet zoveel mogelijk proberen kinderen in ontwikkelingslanden uit weeshuizen te halen.

Dat stellen de SGP en de ChristenUnie donderdag na afloop van een gesprek met hulporganisaties in de Tweede Kamer. Uit een inventarisatie van Cordaid blijkt dat Nederlandse ambassades weeshuizen in het buitenland ondersteunen. De SGP en de ChristenUnie vinden dat Koenders daar nog eens naar moet kijken.

"Als laatste houvast kan je weeshuizen soms niet missen, maar wij zien liever dat kwetsbare kinderen in andere vormen zoals pleeggezinnen opgevangen worden'', zei Cees van der Staay (SGP). Ook de ChristenUnie ziet meer in zogenoemde "sociale beschermingsprogramma's'' die bijvoorbeeld een grootouder met een sociaal pensioentje in staat stelt een weeskind op te vangen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.