Home

Achtergrond 3 reacties

Koeien en boeren in Randstadparken

Koeien en boeren houden hun plaats in de Randstadparken. Dat beklemtoont minister Verburg (LNV).

"Cruciaal is dat boeren in het Groene Hart en andere delen van de Randstad ondernemers kunnen blijven die kunnen concurreren met de rest van Nederland." Dat zei minister Verburg maandagavond op een CDA-bijeenkomst in Hazerswoude Dorp (ZH).

Zij sprak onder andere over de Structuurvisie Randstad 2040 die het kabinet onlangs heeft uitgebracht. Daarin wordt beschreven dat er "metropolitane parken" moeten komen bij de grote steden: in Waterland, Midden-Delfland, Deltapoort en mogelijk ook in het Groene Hart. In de structuurvisie wordt niet duidelijk beschreven hoe die grote stadsparken er uit gaan zien.

Verburg nam in haar toespraak krachtig afstand van de term metropolitane parken. "Vergeet dat woord maar meteen", zei ze. "Het is planologentaal, ik spreek liever gewone mensentaal. De koeien en de boeren blijven in die gebieden". Volgens Verburg zullen de veranderingen ten opzichte van de huidige situatie niet groot zijn.

De minister zei dat er in de Randstad plaats is voor 5 greenports voor de glastuinbouw en de boomteelt. Ze kreeg daarover veel vragen te beantwoorden van mensen uit die sectoren en van wethouders.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  W Zandbergen

  Als de boeren en koeien in de randstad mogen blijven is bij mij de volgende vraag: Waarom wordt in de rest van Nederland boer en koe de nek omgedraaid? Gerda wat is jouw antwoord in deze????

 • no-profile-image

  gj

  Dit worden boeren herkenbaar aan hun groene petje. "Henk Elsink" boeren. Om 7 uur rammelen zij flink met de bussen.
  De koeien worden nepkoeien van rubber.
  De hele dag rijden bussen vol met Jappen over het erf. Tegen 17.00 uur stappen de bedoelde boeren op de fiets en gaan naar huis.

 • no-profile-image

  gert

  ook zodebemesters in randstadparken ?,zullen de stedelingen leuk vinden

Of registreer je om te kunnen reageren.