Home

Achtergrond 1633 x bekeken 17 reacties

Kangoeroe moet koe en schaap vervangen

De tientallen miljoenen schapen en runderen op Australische boerderijen laten zo veel winden en boeren er zo ongegeneerd op los dat ze een belangrijk deel van de broeikasgassen oprispen.

Kangoeroes echter laten vrijwel geen winden en boeren niet. Daarom is het eten van kangoeroes milieuvriendelijk, aldus professor Ross Garnaut.

De professor heeft een zeshonderd 600 pagina's tellend rapport geschreven over de gevolgen van klimaatsveranderingen in Australië. Het is woensdag gepubliceerd. Hij breekt een lans voor de kangoeroe als voedsel. Dankzij zijn geringe oprispingen en winderigheid stoot de kangoeroe vrijwel geen methaangas uit.

Het is bovendien een dier dat leeft in het wild. Het vlees bevat maar weinig vet en veel proteïnen. Garnaut beveelt aan dat het land het aantal stuks vee drastisch gaat inperken voor 2020. Australië moet dan 36 miljoen minder schapen tellen en zeven miljoen minder runderen. Het aantal kangoeres kan dan tegelijkertijd worden opgevoerd van 34 miljoen nu tot 240 miljoen.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  W Geverink

  Piet , het is je opgevallen dat we proberen proberen we het niveau van die professor te evenaren . Goed gezien .Het is verboden om kangoeroe karkassen die langs de weg liggen voor menselijke consumptie te gebruiken . Het zal er inderdaat mee te maken hebben dat er rotzooi in kan zitten zoals zand kiezelstenen en autoonderdelen want bacterien zijn met grondig koken wel dood te krijgen . De ontwikkeling van de kangoeroemelkstal staat op dit moment op een laag pitje . Ik geloof dat het te maken had met wachten op de onderzoeks uitslagen voor de benodigde plavond hoogte .

 • no-profile-image

  gj

  Druk nog maar eens op de knop terug naar het artikel dan.

 • no-profile-image

  mij

  Ik begin het nu echt te geloven!
  Er lopen meer gekken los als dat er vast zitten!

 • no-profile-image

  down under

  Waar kan ik fokmateriaal bestellen? Ik wil ook wel kangoeroe's (niet de mini uitvoering) gaan houden. Maar ik ben bang dat dit door allerlei "welzijns"maatregelen, net als in der tijd met struisvogels, in Nederland onmogelijk wordt gemaakt. Gevolg vlees moet een halve aardbol over (en dit is niet milieubelastend?) en komt hier voor een eurootje of 20/kg in de winkelschap te liggen.

 • no-profile-image

  Onderneem-STER

  Geweldig idee!! Kan europa mooi het zuiveltekort dat daardoor gaat ontstaan in Australië aanvullen en melkpoeder leveren tegen een hoge prijs. Wellicht moet er dan ook nog wel wat varkens-, rund- of kip-vlees die kant op, want alle dagen kangoeroevlees?
  Gouden kans voor de europese agrariërs?

 • no-profile-image

  burger

  Waarschiijnlijk heerlijk om te lezen zo'n roman van een geleerde heer die zelf aangeeft niets van de natuur te snappen. Reeds voor hij geboren was boerden koeien al methaan. Geweldig dan zo'n geleerde kop dat nu ook ondekt heeft. het wachten is nu dat hij ondekt dat hij zelf ook onderldeel van de natuur is en methaan en ammoniak produceert. Dus dat er minder professoren moeten komen want gewone stervelingen bedenken dit soort onzin niet.
  Of biedt dit kansen voor export van melkproducten? DAN MAG HIJ BLIJVEN!!!

 • no-profile-image

  Snap het Niet

  ?? en wat is het nut van een kangoeroe

 • no-profile-image

  niem

  Misschien heeft desbetreffende persoon een aardig percentje in de kangoeroe-business?
  Wie zal het zeggen?

 • no-profile-image

  arend

  der zijn der al genoeg van die hoogspringers in denhaag waar niks zinnigs uitkomt

 • no-profile-image

  Boudewijn

  Als het leidt tot goedkopere vleesconsumptie, dan is in ieder geval de consument er blij mee, want kwaliteitsvlees wordt toch al onder gewaardeerd. Misschien worden de megastallen dan toch niet gebouwd.

 • no-profile-image

  gaaikemaa

  wat heeft hij in zijn sigaret gehad????

 • no-profile-image

  W Geverink

  Daar moet de goeie man uitgerekend nu het water bijna over de dijk stroomd mee naar buiten komen . Ik moet er niet aan denken hoe lang hij daarmee bezig is geweest . Als in plaats daarvan gelijk was begonnen met het selecteren van die kangoeroes naar melk , vlees en wol type hadden intussen de kangoeroe kaas , worst en sokken in de winkel kunnen liggen . Dan had hij nu in alle rust een boek kunnen schrijven over hoe hij op het briljante idee kwam dat de wereld van de ondergang behoedde .

 • no-profile-image

  melkveehouder

  mmmm, begint erop te lijken dat deze wetenschapper geïnfecteerd is met het buideldiersyndroom. Deze geborgenheid heeft ie van het kangoeroejong afgekeken; die braaf schrijft blijft lang zitten en goed eten.

 • no-profile-image

  doet er niet toe!

  600 pagina's , toe maar! Had volgens mij ook wel wat minder kunnen zijn. Maar ja deze man heeft natuurlijk ook geleerd, zullen we dan maar zeggen he? Ben blij dat een boer niet zo lang van stof is.

 • no-profile-image

  Gino

  Ik hoop dat er in dat 600 pagina's dikke rapport ook staat vermeld dat koeien en schapen niet verantwoordelijk zijn voor de stijging van het methaangas op deze aardkloot. Blijkbaar zijn de oceanen daar voor een groot deel verantwoordelijk voor en zelfs onder het ijs van de noordpool wordt methaan geproduceerd.
  Wat is overigens de VC van Kangeroes? Deze is misschien zo slecht dat het beetje methaan wat schapen en koeien produceren in het niet valt bij de hoop stront die zo'n kangeroe produceert. Daarnaast trapt en springt een kangeroe nogal wat voer naar de vaantjes. Ik ben er nog niet zo zeker van of dit dier beter geschikt is voor de productie van melk dan een koe. Oh ja kangeroes produceren niet zoveel melk. Als ik in Australië zou leven, dan zou ik het eten van kangeroe vlees ook promoten. Dan heb je in ieder geval na verloop van tijd geen last meer van kangeroes.
  Veel succes met het melken van kangeroes!

 • no-profile-image

  piet

  f*cking niet normaal meer, hoe die domme boeren hier reageren, Alsof ze nog niet doorhebben, dat het vlees vol rotzooi zit, en melk helemaal niet nodig is voor een volwassen mens. We kunnen best zonder melk hoor.
  Geven kangoeroes ook melk? misschien kunnen we koeien vervangen door kangoeroes?

 • no-profile-image

  akkerbouwer

  ahm. 600 pagina's. hoeveel bomen, die goed voor de natuur zijn, is dit ??

Laad alle reacties (13)

Of registreer je om te kunnen reageren.