Home

Achtergrond 216 x bekeken 4 reacties

Kamer ontstemd over plannen rond fusie inspecties

De grote fracties in de Tweede Kamer hebben met verbazing en ontstemming gereageerd op de plannen rond de fusie van de inspectiediensten VWA, AID en PD.

Woensdag maakte LNV bekend dat besloten is dat de fusieorganisatie, die er in 2011 moet staan, Voedsel en Waren Autoriteit blijft heten. Het hoofdkantoor komt in Utrecht, met vier regionale kantoren in Zwolle, Wageningen, Zwijndrecht en een in het Zuidoosten. Enkele afdelingen, waaronder de directie, verhuizen al op korte termijn van Den Haag naar Utrecht.

PvdA, VVD en SP en de kleine linkse oppositiepartijen vroegen minister Gerda Verburg eerder om eerst orde op zaken te stellen bij de VWA, alvorens door te gaan met de fusie. SP-Kamerlid Krista van Velzen vindt de plannen daarom volstrekt prematuur. Ook PvdA en VVD vinden dat Verburg te hard van stapel loopt.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  W Zandbergen

  Met het polderkabinet kunnen ze net zo goed alle partijen latan samengaan. Dat er 1 partij is of meer doet er niet toe. Blijft een pot nat, haagse bluf.

 • no-profile-image

  boerenverstand

  De dieners of uitvoeders bij handhaving en controle wetten enz. laten fuseren klinkt als of er minder mensen een baan houden.Alleen kamerleden met een stel pony meisjes bedenken de doelen met te veel regels en wetten.De vaak wordt de EU als oorzaak opgevooert.Alleen bij studie blijkt vaak onkunde en geen praktijk ervaring doelen vertroebelen zodat ook deze dieners er niet meer uit komen met als gevolg overvloed aan dossiers bij rechtbanken die dichtslippen.
  Net als bij ziekenhuizen was er vroeger overzicht van een oudere hoofdzuster die alle praktisch aanstuurde met overzicht dat de toko liep als een goed gesmeerde diesel. Het ronkte wel eens maar de doelen werden gehaald. Juist nu voedselveiligheid erg belangrijk is moet je niet al die dierwelzijn toestanden meer willen.Elke week is er wel weer een nieuwe regel en aanpassing na een debat.De uitvoerders en handhavers werden al een belasting voor boeren hun wel zijn.Nu bij een verplichte samenwerken. Kan dit boeren welzijn wel eens extra op de proef worden gestelt immers om te overleven en een baan te houden zal je wel veel bonnen moeten schrijven en op elke slak zout leggen want regels zijn regels ook bij een fusie.

 • no-profile-image

  Bezorgde burger

  De AID zie ik ook liever bij de buurman dan bij mij, al heb ik niets te verbergen. Controle moet er nu eenmaal zijn, maar is meestal lastig omdat het tijd kost en altijd wel een beetje stress oproept. Feit is echter dat de AID over het algemeen positief scoort, die gasten ook wel weten waar ze over praten en hun prioriteit niet ligt bij zoveel mogelijk bekeuringen. Dat is dus duidelijk anders bij de VWA. Dat is een stel ongeregeld en de dienst en de naam zijn besmet door alle incidenten van de laatste jaren. Onvoorstelbaar en onbegrijpelijk dat de fusiedienst de naam VWA mag gaan dragen.

 • no-profile-image

  Miss Piggy

  Ooit wel eens 3 zieken in een bed zien
  stappen en er daarna 1 gezonde uit
  zien komen?

Of registreer je om te kunnen reageren.