Home

Achtergrond 172 x bekeken

Kamer debatteert over toekomst energie

Geen woorden maar daden. Die boodschap krijgt minister Maria van der Hoeven (Economische Zaken) vandaag van regeringspartijen en oppositie in de Tweede Kamer, die een middag heeft uitgetrokken voor de bespreking van het Energierapport.

Daarin schetst het kabinet scenario's op weg naar een duurzame energievoorziening in het jaar 2050. De Kamer zal vooral aandringen op het doorhakken van knopen. Zo moeten wat CDA en PvdA betreft windparken op zee sneller tot stand kunnen komen. Het CDA wil dat we niet alleen van windenergie gebruik kunnen maken als het flink waait en zal daarom in navolging van de Energieraad pleiten voor een "grootschalige bufferopslag'' van energie.

De PvdA pleit voor investeren in zogenoemde 'blue energy' bij de Afsluitdijk, waar groene stroom kan worden opgewekt door gebruik te maken van het verschil tussen het zoete water in het IJsselmeer en het zoute water in de zee.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.