Home

Achtergrond

Kalanchoëtelers halen 1 november niet

Het overgrote merendeel van de kalanchoëtelers is op 3 november niet klaar voor de verplichte pilot beeldondersteunend veilen bij FloraHolland in Naaldwijk.

Voor die tijd is er nog geen geschikte software beschikbaar. De hoop is gevestigd op uitstel. Dit was de uitkomst van een overleg tussen telers op het bedrijf van Dick en Ben Olsthoorn in De Lier. De bijeenkomst werd georganiseerd door LTO Groeiservice. Kalanchoë- en saintpauliatelers moeten vanaf november iedere veilpartij van een ondersteunende foto voorzien. Ze doen verplicht mee aan een proef die vooruitloopt op het beeldveilen dat begin volgend jaar voor hen en andere telers realiteit zal worden.

Telers dienen zelf voor het beeldmateriaal te zorgen. Tot nu toe zijn er drie kalanchoëtelers die foto's met veilpartijen meesturen. Per foto krijgen ze een kleine vergoeding. De meeste telers hebben echter nog niet de juiste software weten te bemachtigen. "Versneld veilen is goed, maar er moet wel geschikte software zijn", merkte een van de aanwezigen op. Telers zien ook graag dat ze een foto direct met de EAB kunnen meesturen. Nu dienen een foto eerst naar een beeldbank te sturen. De code die ze daarop krijgen moet op de elektronische aanvoerbrief vermeld worden. Dit wordt als omslachtig ervaren. De telers gaan weer in overleg met de veiling om de verplichte pilot op te schorten tot 1 januari.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.