Home

Achtergrond

Kabinet akkoord met vijf gemeentelijke fusies

Nederland krijgt opnieuw minder gemeenten door herindelingen in Limburg, Groningen en Zuid-Holland.

Het kabinet ging vandaag op voorstel van staatssecretaris Ank Bijleveld-Schouten akkoord met vijf gemeentelijke fusies.

Limburg ondergaat de grootste veranderingen. De gemeenten Arcen en Velden en Venlo gaan samen op in de nieuwe gemeente Venlo. De gemeenten Helden, Kessel, Maasbree en Meijel fuseren ook, maar de naam is nog niet bekend. Horst aan de Maas, Sevenum en een deel van de gemeente Meerlo-Wanssum gaan ook samen in een gemeente die nog geen naam heeft. Een ander deel van Meerlo-Wanssum wordt aan de gemeente Venray toegevoegd.

In Groningen gaan Reiderland, Scheemda en Winschoten samen in de nieuwe gemeente Oldambt. In Zuid-Holland fuseren Moordrecht, Nieuwerkerk aan den IJssel en Zevenhuizen-Moerkappelle in de nieuwe gemeente Zuidplas.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.