Home

Achtergrond 234 x bekeken 1 reactie

K+S trekt aan noodrem in productie kaliumchloride

Kunstmestconcern K+S vermindert de productie in vierde kwartaal fors.

Het versomberde economische klimaat als gevolg van de financiële crisis is een belangrijke oorzaak van de dalende graanprijzen, stelt het bedrijf.

Dit veroorzaakt in de landbouw onzekerheid over de opbrengsten en dat zet weer een domper op het inkooppatroon van de boeren wat kunstmest betreft. Concreet schroeft het concern de productie van kaliumchloride daarom terug met 400.000 ton. De overige productie wordt gehandhaafd op het huidige niveau.

De winstverwachting wordt in verband met de gereduceerde kaliumproductie naar beneden bijgesteld. Voor belasting en financieringskosten komt de winst in 2008 volgens de nieuwe verwachting op zo’n 1,4 miljard euro. Eerder hoopte K+S nog op een winst van 1,6 miljard euro.

Eén reactie

  • no-profile-image

    aerpelke

    Zo doe je dat om bewust de markt in de hand en de prijs hoog te houden gewoon de productie terugschroeven. Net als bij de opec.
    Heb daarom besloten dit jaar maar wat in te teren met mijn kalicijfers en niks bij deze firma te kopen. Als ik hun winst tegen mijn verlies zie kan ik niet anders want hun winst werkt mee aan mijn verlies door hun prijsverhogingen. De rekensom in de bemestingsadviezen wordt door de huidige prijsverhoudingen tussen kunstmestkosten en produktopbrengsten sowieso anders maar daar heb ik van de DLV nog niets over vernomen.

Of registreer je om te kunnen reageren.